EDELSTENEN | MINERALEN EN KRISTALLEN

Memorial jewelry and feel good gifts.

Wat is het verschil tussen edelstenen, halfedelstenen, mineralen en kristallen?

Wanneer is iets een edelsteen, een half-edelsteen, een mineraal of een kristal?
Kort gezegd is een edelsteen elke steen die zich onderscheid door zijn zeldzaamheid, kleur, glans of vorm en daardoor aantrekkelijk is om te verzamelen of om te gebruiken bij het vervaardigen van sieraden of kunstvoorwerpen. Edelstenen hebben verschillende hardheden, die aangegeven worden op de schaal van Mohs. Er zijn zeer harde stenen, zoals diamant, robijn, saffier, aquamarijn etc, maar ook zachtere stenen, zoals amethist en tijgeroog. Deze zachte stenen werden vroeger half-edelsteen genoemd, maar tegenwoordig wordt alles onder de noemer ‘edelsteen’ geschaard.

Een mineraal is een natuurlijk gevormde stof die uit één soort moleculen bestaat. Een edelsteen is samengesteld uit één of meerdere mineralen.

Een kristal bestaat uit één mineraal met een kristallijne vorm. Dat betekent dat het mineraal een regelmatig ogend uiterlijk heeft. De moleculen of atomen zijn gerangschikt volgens een regelmatige patroon. Dit geldt voor de meeste mineralen. In onze sieraden gebruiken wij Cristallo: een zeer hoogwaardig Italiaans kristal, vergelijkbaar met Swarovski, dat uit Oostenrijk komt.

Veel edelstenen zijn kristallen, maar sommige zijn gesteenten. Een gesteente bestaat uit meerdere mineralen. Daarom is het uiterlijk van deze edelstenen onregelmatig en komen ze voor in verschillende kleurschakeringen.

Al eeuwenlang wordt aan edelstenen een werking of betekenis toebedacht. Welke edelsteen spreekt jou het meeste aan of met welke edelsteen kun je je geschenk een persoonlijke boodschap of wens meegeven? Hieronder geven wij een korte toelichting op de edelstenen die in onze sieraden gebruikt worden.

GEGEVENS
Allersmaweg 2
9908 PD Godlinze
Tel. +31 (0) 596 58 1100
Email : roberto@santanera.nl
BTW-nummer: NL001424157B46
KvK-nummer: 02091706
Bank: IBAN NL11RABO0313067066
Winkelwagen
error: Content is protected !!